esmaspäev, 9. oktoober 2023

Leivanädal


 Kohe esmaspäeval alustasime leivast rääkides.

Rukkileib on eestlaste jaoks üks olulisemaid toiduaineid, ega asjata nimetata kõiki teisi toite peale pudru leivakõrvaseks. 

Rukkileib oli igapäevane toit, seda söödi rohkesti peaaegu kõikide toitude juurde. 

See muutus toidukorras isegi nii tähtsaks, et selle puudumist ka muu toidu olemasolu korral hakati pidama äärmiseks vaesuseks ja viletsuseks. 

Leiva üle ei tohtinud kunagi viriseda. Kui leib maha kukkus tuli sellele suud anda.

Õpetaja tegi pühapäeval ettevalmistused ja ostis maitsmiseks erilisi leivatooteid.

Koolisöökla varustas meid kannu külma piimaga.




JÄNESTE SALARETSEPT!


KARELI EMA MOONIKA JUURETISEGA KÜPSETATUD RUKKILEIB


1.C KLASSI DEGUSTEERIMISE TULEMUSED:
1. KOHT KARELI KODULEIB
2. KOHT JÄNESTE ;) LEIB
3. LEIVAKRÕPS JA PEENLEIB


JÄTKU LEIBA!
JÄTKU TARVIS!